Tavada Balıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Tarif için malzemeler Akvaryumda dikkat edilmesi gereken noktalar

Balık kase için uygundur
Zeytinyağı yeteri kadar beyaz un
tuz

Tava Balığı Tarifinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nasıl Yapılır?

Fenerde temizlediğiniz balıkların varsa sırlarını ve pullarını temizleyip bol suda yıkayın. İçinde kan pıhtısı bırakmamaya çalışın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, fasulyeleri un serpin ve tavaya koyun. Küçük balıkları 10 dakika bir tarafta, 10 dakika diğer tarafta kızartın. Büyük olan birkaç kez çevrilmelidir. Balık unu, kızartma ve kızartma sonrasında aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir. Kullanacağınız beyaz unu mutlaka eleyin. Çünkü un kullanmanın amacı, narin ve lezzetli balık etlerini kızgın yağda kızartmaktan korumaktır. Fazla un, özellikle un topakları bu lezzeti bozar. Bu nedenle unun elenmesi tercih edilir. Balıkları una buladıktan sonra fazlalığını silkeleyin. Balık kızartmak için zeytinyağı tercih edilir. Bazıları ağır olduğunu söylese de diğer yağların tadı zeytinyağı kadar güzel değildir. Zeytinyağı koyulaşınca kızdığından emin olun. Ancak yağ ısınmamalı veya yanmamalıdır. Çok sıcak yağ balığı yakar. Yanmış yağ tadını bozar. Yeterince kızdırılmamış yağ balığa o kıtır özelliği veremez, balık çok fazla yağ çeker ve çok yumuşak olur. Balıklar kızgın yağa azar azar atılmalıdır. Az miktarda konmazsa yağ soğur ve balığın daha fazla yağ emmesine neden olur. Balığı aldığınız servis tabağına kağıt peçete koyarak fazla yağını almanız önerilir. Balığı tabakta soğumasına izin vermeden azar azar yemelisiniz. Aksi halde başı ve kemikleri sertleşerek kırılganlıklarını kaybederdi. Balık için mükemmel bir seçenek, yeşil biber, hormonsuz tarla domatesleri, soğan ve bebek bebek salatalıklarıyla yapılan çoban salatasıdır. Ayvalık sızma zeytinyağını salataya eklemeyi ve koyulaşınca limonu sıkmayı unutmayın. Salataya koyacağınız soğanı halka halka doğrayın ve acı suyu elde etmek için tuzla iyice yoğurun. Lütfen balığa limon sıkmayın. Limon sıkmak ile kurşun sıkmak arasında fark yoktur. Bir bardak soğuk beyaz şarap, bir bardak rakı ve bir bardak soğuk bira çok iyi gider.

Kilit nokta:

uygun kalınlık:
Hemen hemen tüm balıklar kızartmaya uygundur. Ancak en uygun balıklar barbunya, kefal, uskumru, kıskaç, hamsi, sardalya, lüfer ve gümüş balığıdır (atrina).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın