Tavuk Arpa Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Salatalar ve çorbalar derken mutfak sırlarıyla dolu yoğun bir ramazan hazırlık sürecini geride bırakıyorum. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de birbirinden lezzetli ve ilham verici ramazan menüleri ile karşınızda olacağım. Ne pişirsem diye düşünmekten 28 gün ara vereceksiniz 🙂

Birazdan yayınlayacağım tavuk tarifim için tavuğu haşlamaya niyetlenince az suda haşlayıp akşama pratik bir çorba yapmaya karar veriyorum. Salça yok, un yok, sadece tavuk ve erişte… Bir tutam maydanoz, limon ve karabiberle harika bir tat.

Daha fazla lezzet katmak isterseniz arpa şehriyeleri ayrı bir tencerede yağda kızarttıktan sonra su ve tavuk etini ilave edebilirsiniz.

Yarın yeni bir tarif ve menü ile görüşmek üzere 🙂

Aşk…

Tavuklu Arpa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

• 2 tavuk budu
• 3 yemek kaşığı arpa maltı
• 5,5 su bardağı tavuk suyu
İnce kıyılmış maydanoz
• tuz
• karabiber

Tavuklu arpa çorbası tarifi nasıl yapılır?

1. Tavuk butlarını yıkayın, 5,5 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Haşlanmış tavuğu sudan çıkarın ve biraz soğuyunca mümkün olduğu kadar ince doğrayın.
3. Kısık ateşte kaynayan tavuk suyuna kıyılmış et ve şehriyeyi ekleyin ve şehriye şişip yumuşayana kadar bekletin.
4. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan almadan ocaktan alın.
5. Bol limonla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın