Tavuk Dolması Tarifi için,
İlk olarak, pirinç dolgusunu hazırlamak için pirinç bir kaseye alınır. Üzerini örtecek kadar ılık suyla yıkanır.
Pişirme aşamasına geçilir. Pilav pişirmek için önce pişmiş pirinçten yağ çıkarılır.
Daha sonra ıslatılmış pirinç eklenir ve kavrulur.
2-3 dk. Kavrulduktan sonra bezelye ve havuç ilave edilir ve bir veya iki kez karıştırılarak kavrulur.
2 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu ayarlayın.
Pirinç suyu çekinceye kadar pişirilir.
Son olarak ocaktan alınır ve karabiber ilave edilerek hafifçe karıştırılır.
Öte yandan tüm tavuklarımız temizlenip sıcak suda haşlanır. Pişen tavuk sudan alınır.
Tavuğun içi fazla bastırmadan pilav ile doldurulur.
Tavukların ayakları iple bağlanır. Bu nedenle yemek pişirirken açılmaları yasaktır.
Daha sonra tavuk yağlanmış bir kaba alınır ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 60 dakika pişirilir.
Sos için malzemeler bir kapta karıştırılır ve yarı pişmiş tavuk fırından alınır ve sos oraya yayılır.
Bu sos tavuğu kahverengileştirecektir.
Daha sonra fırın tepsisi tekrar fırına verilir. Yaklaşık 40 dk. daha fazla pişirilir.
Tavuk pişerken pilav da pişmiş tavuk suyu ile yapılır.
Pirinçlere garnitürler eklenerek pişmeye bırakılır.
Suyu topladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
Haşlanmış pilav ile tavuk nasıl birleştirilir? Süzülen pirinci kare borcamın dibine yaydım ve tavuk için bir yatak yaptım ve fırından çıkan tavuğu pilavın arasına yerleştirdim.
Doldurulmuş Tavuk hazır.
yemek istiyorum ☺
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]