Tavuk Erişte Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Kızarmış Tavuk Çorbası tarifine 4 adet tavuk göğsünü düdüklü tencereye alıp kaynar su ekleyip pişirerek başladım. (Bu tavuk suyunu çorbamıza koyacağız ve bir parça göğüs etini tekrar kırarak çorbaya koyacağız)

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp tereyağı eriyince 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edin. Erişteleri hafifçe kızartıyoruz. Ardından 6 su bardağı sıcak tavukları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Erişteler haşlanırken baharatları hazırlıyoruz.

Bu amaçla 5 yemek kaşığı yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyip, çakışma olmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra içerisine 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin. Hepimiz davranışlarımızı açarız ve bu kendi kendini kontrol etmektir. Çorbaya aniden eklersek kesilebilir.

Bu sırada pişmekte olan eriştelerin üzerine yavaş yavaş karıştırarak baharatlarımızı ekliyoruz.

Ardından minik minik doğradığımız tavuk göğsünü ekliyoruz. Tuz döküp bir süre pişiriyoruz.

Bu noktada sıvı katı hale gelir ve koyulaşana kadar 3 veya 4 bardak su ilave ederiz.

Yoğunluğu değiştirdiğimizde biraz kaynatıp ocaktan alıp üzerine sos yapıyoruz.

Tavuklu Erişte Çorbası Hazır.

Hayırlı olsun efendim 😋

Fark etme; Önce 6 su bardağı tavuk suyunu ekledik 1 su bardağındaki baharatları ekledik, yerleştikten sonra 3-4 su bardağı tavuk suyunu 10-11 su bardağı tavuk suyunu ilave ediyoruz. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın