Tavuk Izgara Taşlar – En Sevdiğim Yemek

Taş Izgara Tarifi Tavuk Taşlı Izgara Nasıl Yapılır

Merhaba arkadaşlar. Et gibi görünse de taşlığın içinden yumuşak, pek de sert olmayan bir köfte çıkıyor. Son zamanlarda bunun fakir adamın kuşbaşı eti olduğu söylenmiştir.

Öncelikle taşları güzelce yıkayıp temizleyelim. Küp şeklinde keselim.

Hazırlanan taşları düdüklü tencereye koyalım. Adından da anlaşılacağı gibi kaya gibi sert bir et ve normal bir tencerede pişmesi uzun sürebiliyor. 7-8 bardak sıcak suyu taşların üzerine ekleyelim. Etler yumuşayıp lokum kıvamına gelince ocağı kapatın ve eti kurutun. Tencere ıslık çalmaya başlayınca 30 dakika kısık ateşte pişirmeye devam etmeniz gerekiyor 30 dakika sonra etler pişmiş oluyor.

Et suyu süzülürken geniş bir tavaya sıvı yağı dökelim, ısınınca biberleri ekleyip karıştırarak taşlıklarımızı ilave edelim. Eti karıştırmak için tavayı yıkayın. Sonra 1-2 dk. Kızaran etlerin üzerine kekik, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım. Tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte kavrulmuş eti ocaktan alalım.

İnanın taşlık etinde Türkiye keyfi gibi kıvam hiçbir ette bulunmaz, bu enfes lezzeti herkes tatmalı.

Umarım tarifi dener ve memnun kalırsınız. Deneyecek olanlara bol şans 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın