Merhaba sevgili arkadaşım,
Sofra dergisinin Ocak sayısı için lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası hazırladım. Kışın yapraklarını tek başına kullanmayı sevdiğim tavuklu kereviz yaprağı çorbası, kereviz yapraklarını turşu veya salata dışında kullanmak isteyenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetli bir yemektir.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kerevizli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk budu 1 orta boy havuç 1 orta boy soğan 2 kereviz yaprağı, yumuşak sapları 7 su bardağı su Karabiber Tuz
Baharat için:
- 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un
Kerevizli tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?
Havuçları soyun ve 2-3 büyük parçaya bölün, soğanları soyun ve bütün bırakın. Yıkayıp suda beklettiğiniz kereviz yapraklarını 1,5 su bardağı olacak şekilde ince ince doğrayın. Tavuk budu, havuç ve soğanı tencereye alıp üzerine su ekleyin. Bacakları tamamen yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanan butlar soğan ve havuç ile birlikte tencereden alınır. Havucu rendeleyin, butları ince ince doğrayın veya ince ince doğrayın. Hazırladığınız malzemeleri ve doğranmış kereviz yapraklarını tavuk suyuna ekleyin ve kaynatın. Sosu yapmak için un, ayran ve yumurta sarısını orta boy bir kapta çırpın. Çorbanın altını kapatın, bir kepçe alın, baharatları ekleyin ve karıştırın. Sosun tamamını tencereye aktarın ve karıştırın. Çorba koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Koyulaşan çorbaya tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre limon veya yağda kavrulmuş kırmızı biber ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]