Tavuk rulo – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Chicken roll, tavuk göğsünü kuru olduğu için sevmeyenler, şnitzeli sevenler ve farklı bir şeyler denemek isteyenler için lezzetli ve ucuz bir tarif.

Tavuğunuz yumuşacıksa ve iyi pişmişse, fırınlanması bile gerekmeyebilir. Ama kasap gibi cimri bir kasapınız varsa eve bir et çekici almanızda fayda var 🙂

Sadece kaşar ve salamla değil, dilerseniz farklı sebzelerle de tavuğu sarmayı deneyebilirsiniz.

Yaptığım pancarlı döş tarifi artık yarına kaldı.

Aşk…

Tavuk sarma tarifi için malzemeler

    4 adet tavuk göğsü (kişi başı 1 adet) 4 ince dilim kaşar peyniri 4 dilim salam veya jambon (ben hindi salamı kullandım) 1 yumurta (dövülmüş) 1 kase un 1 kase galeta unu Tuz, karabiber

Tavuk döner tarifi nasıl yapılır?

Kasaptan aldığınız tavuk göğsü daha yağsız olsun. (Mutfak tokmağınız varsa evde yumuşatarak istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz.) Tavuk göğüslerini tatmak için tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk göğüslerini masaya yayın. Ortasına ince rendelenmiş kaşar peyniri ve salamla yuvarlayın. Bir kürdan sokarak açılmasını engelleyin. Tavukları önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Tavuğun tamamına aynı işlemi uyguladıktan sonra tavuğu önlü arkalı kızartın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 15 dakika sıcak fırında pişirin. Bütün olarak servis yapın veya dilimler halinde kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın