Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayına sayılı günler kala tatlı telaşı hepimizi sarmaya başladı. Bu hafta sonu kahvaltı alışverişini yapanlar, bir iki gün içinde eksiklerini tamamlayacaklar. Şimdi 30 günlük pişirme zamanı 🙂
Uzun zaman önce paylaştığım bir tavuklu pilav tarifim vardı ama bütün tavukla yapılmıştı. Bugün vereceğim tarif 4 kişilik bir aile için yeterli. Ancak bütün tavuktan yapmak istiyorum diyenler tarifine buradan ulaşabilirler.
Yeni evli ve daha önce hiç pirinç pişirmemiş okuyucularım da var. Onlara pilav yapmanın püf noktalarını pirinç pilavı tarifimde anlattım. Videoyu şimdi ekledim. Artık sen pirinçten korkmuyorsun ama pirinç senden korkuyor 🙂
Son olarak evde tavuk suyu yapmak isteyenler bu tarifi deneyebilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
tavuklu pilav tarifi malzemeleri
- 4 tavuk budu 6 su bardağı su 1 soğan 1 orta boy havuç
Pirinci hazırlamak için:
- 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber
yapılışı:
Tavuk butlarını orta boy bir tencereye alın. Bir adet soyulmuş soğanı, iri iri doğradığınız bir adet havucu ve suyu ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk haşlanırken pirinci 1-2 su ile yıkayın ve biraz tuz eklediğiniz ılık suda 15 dakika dinlendirin. Haşlanan but, havuç ve soğanı süzgeç yardımıyla tencereden alın ve tencerenin altını kısarak tavuk suyunu kaynatmaya devam edin. Tavuk but derilerini alın ve elinizle doğrayın. Pirinci süzün ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile orta boy bir tencereye koyun. Pirinçler şeffaflaşınca 3 su bardağı tavuk suyu, tuz ve didilmiş tavuk parçalarını ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın, pişen pilavın kapağını açın, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını tekrar kapatın. Islatılmış pirinci 10-15 dakika servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]