medyauzmani.com

Tavuklu Pilav ve Tavuk Çorbası

Tavuklu Pilav ve Tavuklu Pilav tarifi için öncelikle büyük bir tencerede suyun içinde bacaklar soyulur, soğan 4’e kesilir ve tuzu alınıp yüksek ateşte kaynayana kadar pişirilir.

Kaynayan tencerenin dibi biraz kısılır ve etler pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra posası alınır ve suyu başka bir kaba süzülür.

pilav yapmaya başlayalım 🙂

Önce sıvı yağ ve arpa şehriyeler ocağa alınır ve hafif ısıtılır.

Kavrulduktan sonra tereyağı ile kaplanır ve erimeye bırakılır. Öte yandan pirinç iyice yıkanır ve nişastadan arındırılır.

Yıkanmış pirinci ekleyin ve birkaç dakika kızartın.

Tavuk suyunun suyunu ilave edip tuzunu ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Haşlanan pirinç süzülerek suyunu çekene kadar pişirilir.

Diğer taraftan et kemiklerinden ayrılarak ezilir. Pirincin üzerine dökülür ve suyunu iyi emen pirincin altına gömülür ve dinlendirilir.

15-20 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Tavuk Çorbasında Tavuklu Pilav hazır.

AFİYET OLSUN :))

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın