Taze Barbunya Unu (Basınçlı Pişirme) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Son günlerin yorgunluğu mu? Yine Akyaka’yı özledik 🙂 Erken kalkıp pazara alışverişe gitmeyi, onlar gün boyu rahat gezsinler diye sabah eve gelip yemek yapmayı çok özledim!

Canım teyzemin böyle zamanlar için (çok gezmek, biraz iş yapmak istediğimiz zamanlar) için pratik bir tarifi var. Bildiğiniz gibi düdüklü tencere ile hiç sorun yaşamadım, bu yüzden düdüklü tencere ile çok fazla tarifim yok. Bu tariften sonra aramızdaki buzlar erimiş gibi oldu 🙂 Evde börülce pişirdiğimde önce domates ve soğanı soteleyip sonra börülceyi ekleyip sulayıp pişirirdim. Valla ben sebzeler sudan çıktığı için pek eklemedim ama yine de yumuşamasını bekledim.

Bu tarifte her şeyi çiğ olarak koyuyoruz ve su eklemiyoruz. Pişirildiğinde tadı o kadar güzel ve taze ki, sadece kasesine bakarak daha önce hiç taze bezelye yemediğimi söylüyor.

Bu klasik tarifi de denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Taze Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler (Basınçlı Pişirme)

    500 gram taze siyah fasulye 1 orta boy kuru soğan 3 orta boy domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağından biraz daha az zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) Tuz

Taze Barbunya Yemeği Tarifi (Basınçlı Pişmiş) nasıl hazırlanır?

Fasulyeleri yıkayın ve uçlarını bıçakla temizleyin. Çok uzunsa bıçakla 2-3 parçaya kesin. Soğanı yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Düdüklü tencereye soğanı, şekeri ve tuzu koyun ve soğanı yumuşatmak için tuzla yoğurun. Tencereye domates, zeytinyağı ve börülceyi ekleyip karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte düdük sesi gelene kadar pişirin. Düdük çaldıktan sonra altını kısıp 8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın