Merhaba sevgili arkadaşım,
Kış hazırlıklarımın yeni adımı taze fasulye konservesiydi. Bu tarif en az kiraz konservesi kadar pratik.
Kiraz konservesi tarifimde uzun zamandır evde konserve yapma tekniklerinden bahsediyorum. Konserve meyveler sebze konservelerine çok benzer. Araştırırken ev hanımlarının taze fasulye konservelerini çok farklı şekillerde hazırladığını fark ettim. Bunlardan ilki olarak tarifimi vereceğim. Gözüme çarpan diğer yöntemde domates ve fasulye birlikte kısa bir süre kavrulur, ardından su ilave edilerek 5-10 dakika pişirilir.
Kullandığım yöntem, uzun süreli depolama için daha güvenli görünüyor. Tabi başka şekillerde hazırlayanlar da fikirlerini paylaşırsa daha çok şey öğrenebiliriz 🙂
Konserve yaparken kavanoz seçiminin öneminden bahsettik. Kavanozun ana özelliği kapaktır. Konserve yiyeceklerde en çok işe yarayan kavanoz türü Mason kavanozlardır. Pek çok çeşidi vardır ancak resimdeki gibi iç basıncı net olarak gösteren kapak çeşitleri daha güvenlidir. Bu şekilde, kutunuzun dayanabileceğinden daha emin olabilirsiniz.
Bu hafta pazarda satıcıyla konuştuğumda abla fasulyeyi yeme vaktinin geldiğini söyledi. Yağmurdan sonra konserve yapmak iyi değil. En güzeli Ayşe’nin kadini ve fasulyesi olur deyince, denemek için birer kilo hem fasulye hem de fasulye aldım. Fasulyeyi henüz denemedim ama sonuç fasulyeyle çok güzel oldu.
Aşk…
İçerik Tablosu
Konserve taze barbunya tarifi malzemeler
- 1 kilo taze fasulye 1 iri domates suyu 1 tutam tuz 1 kg adet veya 2 adet 500 gram (ben 2 adet 500 gram kullandım)
Taze barbunya konservesi tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayıp ayırın. Uzun parçaları ikiye ayırın. Fasulyeleri bir tutam tuz eklediğiniz kaynar suda 5 dakika haşlayın. Yıkadığınız veya sıcak suda haşladığınız kavanozların dibine birer dilim domates koyun. Haşlanan fasulyeleri süzgeç yardımıyla alıp kavanoza paylaştırın (kavanozun ağzında 2-3 cm boşluk kalacak unutmayın) Fasulyelerin üzerine bir dilim daha domates koyun ve kaynayan suyu tencereye paylaştırın. kavanoz. kavanozlar. Bir bıçakla hafifçe karıştırarak fasulyelerin arasındaki havayı alın. Kavanozun ağzını kurulayıp sıkıca kapatın. Kavanozların üzerini 4-5 cm kapatacak kadar dolu bir tencerede 40 dakika haşlayın. Kavanozları kaynar suda soğumaya bırakın. Kavanozları oda sıcaklığına gelene kadar ters çevirin ve 1-2 saat bekletin. Kapaklar resimdeki gibiyse kılıf hazır demektir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]