Taze Fasulye Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Selamun aleykum arkadaşlar..

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Vejetaryen yemeklerin olmazsa olmazı yeşil fasulyelerimizi yavaş yavaş vereceğim 🙂

Kuşbaşı doğranmış etinizi 1/2 su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.

Kaynattıktan 3 dakika sonra. Eriyene kadar pişirin, kenara alın. (az pişmiş)

Fasulyelerin kemiklerini yıkayın, başlarını kesin, bildiğiniz gibi ikiye veya üçe bölün.

Etinizi ve suyunuzu kenara alın. Kalan 1/2 çay kaşığı yağı tavaya ekleyin.

Doğranmış soğanı ekleyin, pembeleşmeye başlayınca eti ekleyin, birlikte kızartın.

Yıkanmış, doğranmış ve kavrulmuş fasulyeleri ara sıra karıştırarak ekleyin. Doğranmış domatesleri ekleyin.

Etinizin piştiği suya 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Yemeğinizin üstüne ekleyin, eksikse sebzeleri kaplayacak kadar su ekleyin.

Baharatları ekleyin ve kurumasını bekleyin.

20-25 dk. Fasulye ve etleriniz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın