Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde sitede gezinirken bir fıstıklı kek buldum. Çok lezzetliydi, yapmak istedim ama pahalı bir pasta olduğu için maddi yükü bana çok fazla detaylandırdı. Pastayı kendim tercüme ettim ve bu pasta çıktı. Baktığım pastanın Starbucks fıstık ezmeli pasta olduğunu sonradan fark ettim. 😄😄
Kısacası böyle bir pasta bulunmaz, Antep fıstığının ağırlığı 10 TL, yarım kiloya ihtiyacımız var. Krema bulamıyorsanız, bunun yerine bir bardak süt kullanabilirsiniz. Bal kabul edilmez, pekmezde kullanabilirsiniz. Sadece pudra şekeri gerekli, biraz normal toz şekerle pudralanıyor, bu yüzden tavsiye etmiyorum. Bundan sonra yaklaşık 20 TL’ye pastamız hazır. Pastanın mutluluğu paha biçilemez. Umarım sonuçlardan siz de bizim kadar memnun kalırsınız.
Kek için fıstık ezmesimizi hazırlamaya başlayalım.
Bunu yapmak için fıtığı açıp robota götürelim ve yağı çıkana kadar çekelim, robot ısınınca robotu birkaç dakika dinlendirelim. Büzülen kuruyemişlerin üzerine pudra şekerini ekleyip bal ekleyip robotta çekime devam edelim.
Hazırlanan fıstıkları geniş bir kaba alıp kremayı hazırlayalım.
Krema için süt kremasını dar ve uzun bir kaba alıp köpürene ve biraz koyulaşana kadar çırpın.
Daha sonra krem şantiyi ekleyip çırpmaya devam edin, balın son kısmını ekleyip bir dakika çırpın, ardından çırpılmış kremayı fıstık ezmesine ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın.
Krema hazır olunca geniş bir tabağa 1 kat pandispanya yerleştirelim, yarım bardak sütü kaşık yardımıyla dökelim ve pandispanyanın üzerine dökerek keki ıslatalım.
Ardından fıstıklı kremanın yarısını koyup kekin üzerine eşit şekilde dağıtın.
Bir parça kek daha koyup kalan sütle ıslatalım, kalan kremayı da kekin üzerine eşit şekilde dağıtalım. Ben pastanın kenarlarını çok kaplamayı sevmedim dilerseniz pastanın tamamını krema ile kaplayabilirsiniz.
Son olarak kekin üzerine karamel sosu döküp üzerini dilediğiniz gibi tuzsuz fıstıklarla süsleyebilirsiniz.
Ben birkaç hafta önce yaptığım sostan karamel sosu kullandım, tarifi web sitemde de mevcut, dilerseniz oraya bakabilir ya da marketlerde satılmaya hazır karamel sosu kullanabilirsiniz. Karamel sosu da kalın bir tabaka halinde kullanabilirsiniz.
Pastayı hazırladıktan sonra buzdolabında en az 4 saat tercihen 1 gece dinlendirdikten sonra servis etmenizi tavsiye ederim.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]