Taze incirli kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün Ekim ayının 1’i ve vedalaşmaya hazırlandığımız incirlerle bir sonbahar tarifi yapmak istedim.

Dün marketten aldığım incirlerle hızlıca marmelat yaptım, marmelat tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Bu sefer marmelata karanfil ve tarçın dışında biraz kakule ekledim çünkü daha yoğun bir aroma istedim. Hazırladığım reçel yaklaşık 2,5 su bardağı. 1 su bardağı incir reçelinden 3 yemek kaşığı kadar ceviz ekleyip blenderdan geçirip güzelce kıvamlı bir dolgu oldu 🙂

Marmelat yapmak istemiyorum ya da evde marmelat yapacak kadar incir yok diyorsanız 4-5 inciri soyup biraz şeker biraz su ekleyerek haşlayabilirsiniz. Karışım suyunu çektikten sonra cevizleri ekleyip soğumaya bırakabilirsiniz. Bu çok pratik ve lezzetli olacak.

Bisküvilerin iç harcı tatlı olduğu için ve ben pudra şekeri ile servis edeceğim, hamur için şekeri olabildiğince azalttım. Benim damak zevkime uygun oldu ama siz dilerseniz hamura biraz daha şeker ekleyebilirsiniz.

Ekim ayı huzurlu ve keyifli geçsin..

Aşk…

Taze incirli kek tarifi malzemeleri

    1 yumurta 125 gr tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt ½ su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 damla vanilya aroması

içeri:

yukarı:

Taze incirli bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Hamuru için mikrodalgada 1 dakika erittiğiniz tereyağını, 2 yemek kaşığı yoğurdu, vanilya aromasını ve 1 yumurtayı orta boy bir kapta karıştırın. 2,5 su bardağı un, pudra şekeri ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Kalan yarım su bardağı unu hamur toparlanana kadar azar azar ekleyin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde küçük parçalar koparın. Kestiğiniz parçaları elinizle yuvarlayın ve top şekli verin. Oluşturduğunuz parçaları hafif unlanmış tezgahta elinizle bastırarak toplar halinde açın. (Tıpkı börek gibi) Açtığınız kurabiye hamurlarının ortasına 1 tatlı kaşığı taze incirli harçtan koyun ve börek gibi kapatın. Tüm hamur bitene kadar aynı adımları uygulayın. Tüm kurabiyeleri tepsiye 1-2 cm aralıklarla dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (15-16 dakika) pişirin. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın