Taze kekikli kavrulmuş sucuk – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Oldukça yoğun ve eğlenceli bir barbekünün ardından tekrar buluşuyoruz. Barbekü fotoğraf düzenlemesi yeni tamamlandı. Bu sebeple geleneksel mangal sonrası yazımı yazmaya fırsat bulamadım.

Ama sizleri tarifsiz bırakmak istemediğim için pratik bir yemek hazırladım. Sukuku sadece kahvaltıda kızartarak ya da yumurta ile pişirerek tüketenler için alternatif ve lezzetli bir tarif.

Konumuz sucuk olduğu için çarşılarda, marketlerde ucuza satılan sucuklardan birkaç satır yazmak istiyorum. Daha önce hiç duymadığınız, ucuz ve çeşitli hediyeler (sosis gibi) sunan markaların etiketlerini incelediğinizde “fotoğraflanmış sucuğa benzeyen bir ürün” gibi ifadelerle karşılaşabilirsiniz. Bu ürünlerin içinde ne olduğunu tahmin etmek imkansız.

Güvendiğiniz bir kasabınız varsa sosisleri ona sipariş edin. Bu kasapları bulmak çok zor diyorsam sucukları etiketlerinde detaylı açıklama yapan bildiğiniz markalardan seçin.

Aşk…

Not: Önyargıyı kesin – biber, sosis, patlıcan, kabak vb. Yan kenarlı malzeme kesmek anlamına gelir.

Taze kekikli kavrulmuş sosis malzemeleri

    250 gram sucuk 1 adet yeşil veya yeşil biber 2 adet küçük domates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam taze kekik

Taze kekikli kavurma sucuk nasıl yapılır, tarifi?

Sosis ve biberi fotoğraftaki gibi eğik olarak kesin. Domatesleri önce ikiye, sonra her bir parçayı uzunlamasına 5-6 parçaya kesin. Tereyağını ve sıvı yağı tavada kızdırın. Üzerine biberleri atıp yüksek ateşte bir dakika kadar kızartıyoruz. Domatesleri biberlere ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Domatesler yumuşayıp suyunu salınca kekiği ekleyip 1-2 kez karıştırıyoruz. Son olarak sosisleri ekleyin, bir dakika soteleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın