Taze zencefil çayı tarifleri nasıl yapılır?

5 dakika. Hazırlanma zamanı

Zencefil antibakteriyel özelliklere sahiptir, kan dolaşımını düzenler, enfeksiyonları giderir, öksürüğü giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır, soğuk algınlığı ve grip için doğal bir çaredir ve mutfağımızda eksik etmememiz gereken bitkilerden biridir. Taze zencefil ince dilimler halinde kesilip çiğ olarak tüketilebileceği gibi yemeklerde veya çay olarak da hazırlanabilir.

Farklı şekillerde hazırlanabilen taze zencefil çayı tarifi önerilerimizi sizler için bir araya getirdik.

Bir bardak su için ne kadar taze zencefil kullanılır?

Taze zencefil çayınıza ne kadar zencefil ekleyeceğinize damak zevkinize göre karar verebilirsiniz. Ancak bir bardak su için kullanacağınız taze zencefil miktarının 1-2 ince dilim, 1-2 çay kaşığı veya 1-2 küp şekerden fazla olmamasına dikkat edin.

Normal zencefil çayı tarifi

Taze zencefil çayı tarifi

Dersler: Küçük bir parça taze zencefil, bir bardak su, isteğe bağlı bal ve limon

yapılışı: Bir parça taze zencefili soyun, ince dilimler halinde kesin ve bir bardak suda 10 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin. İsteğe bağlı olarak bal ve limon ekleyip yiyebilirsiniz.

Limonlu taze zencefil çayı tarifi

beyler zencefil çayı tarifi

Dersler: 1 limon, 1 parmak taze zencefil, 1 litre su

yapılışı: Bir limonun kabuğunu rendeleyin, ikiye bölün ve suyunu sıkın. Bir parça zencefil kesin. Bir litre suyu kaynatın ve bir dakika dinlendirin. Kalan suya hazırladığınız limon kabuğu, limon suyu ve zencefil dilimlerini ekleyin. Ağzınız kapalı 5 dakika bekletin ve için.

portakallı zencefil çayı tarifi

portakallı zencefil çayı

Dersler: 1 adet taze zencefil, kabuğuyla birlikte ince halka şeklinde kesilmiş 2-3 adet limon dilimi, kabuğuyla birlikte halka şeklinde kesilmiş 4-5 adet portakal dilimi, 1 buçuk su bardağı su, istenirse çubuk tarçın

yapılışı: Suyu kaynatın. Ardından ince dilimlenmiş veya rendelenmiş zencefil, limon ve portakalı ekleyin. Kapağı kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra uygulayabilirsiniz. Bardağa dilediğiniz gibi tarçın çubukları ve portakal dilimleri atarak yiyebilirsiniz.

Zerdeçal zencefil çayı tarifi

Zerdeçal ve zencefil çayı yapmak

Dersler: 1 avuç taze zencefil, 1 avuç taze zerdeçal, 1 limon, 1 su bardağı su

yapılışı: Zencefil ve zerdeçal parçalarını önceden kaynamış suya koyun ve 3-4 dakika bekletin. Bir limonun kabuğunu soyun ve çaya ekleyin.

Bu ilaçlı mağaza çayı, bağışıklığı artırmanın yanı sıra kansere karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir.

Taze nane zencefil çayı tarifi

Zencefil nane çayı tarifi

Dersler: 500 ml sıcak su, 4 dilim taze zencefil, 1 çubuk tarçın, bir tutam taze nane

yapılışı: 500 ml suyu kaynatın ve bir dakika dinlendirin. Kalan suya zencefil dilimlerini, tarçın çubuklarını ve taze nane yapraklarını koyun. 6-7 dakika demlediğiniz çayı dilediğiniz gibi balla tatlandırarak içebilirsiniz.

Ihlamur tarifi ile taze zencefil çayı

ıhlamur zencefil çayı tarifi

Dersler: Taze zencefil, 1 çubuk tarçın, 3 karanfil, bir tutam ıhlamur, 1 tatlı kaşığı bal, isteğe göre 1 limon veya portakal dilimi, 2 su bardağı su

yapılışı: Bir parça taze zencefili soyun ve ince dilimler halinde kesin. Suyu kaynatın ve ocaktan alın. Zencefil dilimlerini, tarçın çubuklarını, karanfilleri ve ıhlamurları 1 dakika dinlendirip 5 dakika suda bekletin. Son olarak tercihinize göre bir tatlı kaşığı bal ve bir dilim limon veya portakal ekleyin ve için.

Sütlü taze zencefil çayı tarifi

Dersler: Taze rendelenmiş zencefil, 500ml su, 150ml süt

yapılışı: 500 ml suya rendelenmiş zencefil ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatın. İçine 150 ml sütü karıştırıp birkaç dakika daha kaynatın. Mümkünse, gribe karşı faydaları için çayı bütün olarak tüketin.

Zencefil kökü çayı nasıl yapılır

Baharat ve ebegümeci ile zencefil çayı

Dersler: 1 tatlı kaşığı karanfil, 2 çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı ebegümeci, 1 adet zencefil (14-15 ince dilim), 1,5 litre su, bal

yapılışı: Çaydanlığın büyük bir kısmına bal hariç tüm malzemeleri koyun ve kaynatın. Kaynattıktan sonra ocağın en küçük tarafına alın ve en kısık ateşte 15 dakika bekletin. 15 dakika sonunda çayı bardağa alın ve istediğiniz miktarda bal ile tatlandırın.

Elma ve ayva tarifi ile taze zencefil çayı

Taze kekik zencefil çayı tarifi

Dersler: yarım su bardağı su, 1 elma, yarım ayva, çubuk tarçın, 4 – 4 ince dilim taze zencefil, 1 limon, 1 tatlı kaşığı bal, 2 dal taze kekik (arzuya göre)

yapılışı: Elmaları ve ayvaları kabuklarıyla soyun ve zencefili büyük dilimler halinde doğrayın. Dilimlenmiş meyve ve zencefili ekleyin, tacı ve limon suyunu yarım litre suya koyun ve ocağa koyun. 10 dakika kaynattıktan sonra bal ve taze kekik dallarıyla damak zevkinize göre servis edebilirsiniz.

Ceviz perdeli zencefil çayı

Dersler: 2 su bardağı su, 5 cevizli ceviz perdesi, ceviz büyüklüğünde taze zencefil ve yarım limon dilimleri

yapılışı: 5 cevizden aldığımız ceviz perdeleri atın, kabuğunu soyup ceviz büyüklüğünde zencefil ve kabuğu ile yarım limon dilimlerini 2 su bardağı suyun içine atın. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin, dilediğiniz gibi bal ile tatlandırın ve için.

Zencefilin faydalarının yanı sıra özellikle öksürük için bu çayı mutlaka denemelisiniz çünkü cevizli perdeler öksürüğe iyi gelir.

Zencefil ve sarımsak çayı tarifi

Zencefil ve sarımsak çayı tarifi

Dersler: 3 su bardağı su, 4 ince dilim taze zencefil, 2 büyük diş sarımsak, yarım limonun suyu

yapılışı: Zencefili 3 bardak suda 7 dakika kaynatın. Sarımsak dişlerini soyun. Sarımsağı çok ezmeden bıçağın kenarıyla ince ince kıyın. Ocaktan aldığınız zencefil suyuna ezilmiş sarımsağı ekleyin ve çayın ağzını kapatarak 5-6 dakika dinlendirin. Daha sonra zencefil ve sarımsağı süzün, çaya yarım limonun suyunu ekleyin ve öğün aralarında günde iki bardak alın.

Zencefil ve sarımsak çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra fazla vücut yağlarını yakmaya ve kilo vermeye yardımcı olur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın