medyauzmani.com

Tek boynuzlu at kurabiyeleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Unicorn kurabiye nasıl yapılır? Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk’ün 1. Doğum Günü, 1. Doğum Günü Konsepti, 1 Yaş Irmak, İnanılmaz Kurabiyeler, Tek Boynuzlu Doğum Günü, Unicorn Pasta Nasıl Yapılır, Unicorn Kurabiye, Kurabiye Linki – bisküvi

Çıkış tarihi: 01-24-2020

4 5 5 1

Sevgili minik Nehir’imizin 1. yaş günü için hazırladığım tariflerden biri de Unicorn Pastaları oldu. Bu tür el işlemeleri ilk bakışta zor gibi görünse de doğru ekipman ve tariflerle evde hazırlayabilirsiniz.
Yine onun doğum günü için hazırladığım bezeler ile hem sofrada hem de hediyelik olarak çok şık oldular.

Kullandığım bisküvi hamuru eski tariflerimden biri olan s’more bisküvilerimden. Çekme yapmadığı ve üzerini süslemek için iyi olduğu için bu tarifi tercih ettim. Dilerseniz melek pasta tarifimi de deneyebilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

unicorn kurabiye tarifi malzemeleri

    230g Tiro oda sıcaklığında sıvı yağ 110g pudra şekeri (1 su bardağı) 1 yumurta + 1 yumurta sarısı 4 su bardağı un (yaklaşık 450g) 1 çay kaşığı vanilya aroması Beyaz şeker hamuru Sarı, pembe, mavi gıda boyası

Unicorn kek tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir çırpıcıya koyun ve yüksek devirde 1 dakika çırpın. Pudra şekerini ve oda sıcaklığındaki zeytinyağını ekleyip bir dakika daha çırpın. 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve vanilya aromasını ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Karışım hazır olduğunda unu azar azar ekleyin (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, ardından tüm unu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar aynı işlemi yapın). Tüm un çözüldüğünde, bir dakika daha karıştırın. Bu noktada hamur cıvık görünebilir ama un eklemeyin. Hazırladığınız hamuru iki parçaya ayırıp streç filmle sarıp buzdolabında en az 30-40 dakika bekletin. Yerleşen ve biraz daha kıvam alan hamuru unlanmış tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açıyoruz. (Eğer hamuru açmakta zorlanıyorsanız merdaneyi hafifçe unlayın) Hamuru kurabiye kalıpları ile kesin, her birine bir şiş batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kenarları çok hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda yine biraz yumuşak olacak ama kesinlikle daha fazla pişirmeyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğurken, nişastayı veya pudra şekerini koyduğunuz tezgahın üzerine fondanı yavaşça açın. Bisküvilerin üzerine balı yayın ve beyaz şeker hamurunu yapıştırın.
Sarı boya ile renklendirdiğiniz fondanı kibrit çöpü kalınlığında yuvarlayın. Hamuru ikiye katlayın ve boynuzu hazırlamak için yuvarlayın. Kullanacağınız büyüklükte kesin ve beyaz hamura bal yardımıyla yapıştırın.Kulaklar için beyaz hamurdan parçalar koparıp elinizde küçük oval şekiller yapın. Boynuzun kenarlarını balla yapıştırın ve son şeklini vermek için kürdanla bastırın. Pembe ve mavi renklendirdiğiniz fondanlardan küçük parçalar kopartın, silikon gül kalıplarıyla şekil verin ve balla resme yapıştırın. Kurabiyeleri bir gün kurumaya bırakın. Simit sertleştiğinde doldurun veya servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın