Tek hamurdan tahinli pekmezli börek nasıl yapılır? Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum 1 Yufkadan Türk Tarifleri, 15 Dakika, Pekmezli Börek, Tahinli Börek, Tava Böreği, Bir Yufkadan Ne Yapılır, Bir Yufkadan Tarifler, Pratik Tarifler
Çıkış tarihi: 02-23-2022
4 5 5 1
Dün çekimden arta kalan yufka ve sosu ne yapsam diye düşünürken aklıma tahin ve pekmez koyayım dedim.Tabii yıllar önce Denizlili fotoğraf ustalarıyla hazırladığım Tahanlı Pide’nin de etkisi olmuş olabilir. .
Tabii karanlık olduğu için resim çok etkileyici görünmüyor ama tadı mükemmeldi. Bu kadar az malzeme ile yapabileceğiniz en pratik tariflerden biri.
Bu arada hikayelerde gören bir takipçim de demiş tahinli pekmezli tava böreği çok beğendim sizin adınızı bloguma bu şekilde ekleyeceğim💕
İçerik Tablosu
Tahinli pekmezli sütlü hamur tarifi için malzemeler
- 1 yufka 1 çay bardağı Börek sosu (süt, yumurta, sıvı yağ) Pekmez Tahin Ceviz 1 yemek kaşığı toz şeker Arzuya göre susam
Tek dilimden tahinli pekmezli börek hamuru nasıl yapılır?
Tavayı içini yağlayın, yufkayı soğutun ve içini katlayın ve sosta dinlendirin. Fazlalığı kenardan kazıyın ve bir folyo tabakasının ortasına yerleştirin ve karıştırın. Üzerine tahin ve pekmez serpin. Fındık parçaları ve toz şeker serpin. Hamurun kenarlarına biraz daha pekmez sürün ve susam serpin. Alt kısmı iyice kızarana kadar kapağı kapalı olarak pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]