Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır (Hatay İli)

Tepsi Kebap Tarifi için,

Yıkanmış veya doğranmış yeşillikleri bir kaseye koyun.

Kıymayı koyun, baharatları atın ve iyice yoğurun.

Tepsinin dibine 1 yemek kaşığı salçayı yayın ve üzerine eti dökün.

başına 1 cm ince ince dilimleyip biber ve domatesi koyup fırında pişirin.

Etinizde yağ yoksa zeytinyağı ile (2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça ve biraz su ile sulandırılmış) pişirip üzerine döküp pişirebilir veya fırınlayabilirsiniz. sadece yağ uygulayarak.

Tercih ve lezzet değişebilir 👉 Sebzeleri damak zevkinize göre ekleyip azaltabilirsiniz.

Not: Bu malzemeler orta boy tepsi içindir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın