medyauzmani.com

Terbiyeli sığır eti kaynatın – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Delphine Imperial’in Şefi Cihan’ın bu ramazanda bizlerle paylaştığı tariflerden biri de terbiyeli dana haşlama… Evde yaptıklarımızdan bazı farklılıkları var.


Evlerimizde bu tarifi hazırlarken et suyu dökmüyoruz. Üzerinde oluşan köpüğü tortu oluşturmaması için alıyoruz ama buna rağmen ilk kaynayan suyun baharatlandıktan sonra koyu renginden dolayı pansumanlarımız beyazlamıyor. Ancak daha yoğun bir tat istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Diğer bir farkımız ise evde marine ederken genellikle un, limon ve yumurtayı yoğurda eklerken asitliği arttırmak için kullanırız.

Bu tarifi çok beğendim. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Marine Edilmiş Dana Yahni Tarifi İçin Malzemeler

    400 gr kuşbaşı et 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 orta boy patates 2 orta boy havuç 5 dal taze kekik 2 diş sarımsak 10 arpacık soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz sıvı yağ kullanabilirsiniz) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber

Baharat için:

    4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Yarım limonun suyu

Haşlanmış marine edilmiş sığır eti tarifi nasıl yapılır?

Bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağı alın. Eti ekleyin ve kahverengileşinceye kadar karıştırın. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip 35-40 dakika (et yumuşamış olmalı) haşlayın. Et kaynarken patatesleri, havuçları, soğanları ve sarımsakları soyun. Havuç ve patatesleri doğrayın. Kızaran etlerin ilk kaynayan suyunu süzün ve kenara alın. (Bu, turşunun artıksız ve beyaz olması için yapılır. İsteyen dökmeyebilir.) Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 dakika soteleyin. Haşlanan etleri tencereye alıp üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Etin pişmesine yakın havuç, patates ve taze kekiği ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, limon, un ve yumurta sarısını cam bir kaba alıp çırpın. Pişen etin suyunu azar azar baharatlara ekleyerek ısıtın ve dokusunu açın. Pişen yemeğe baharatları ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın