medyauzmani.com

Tereyağı Ankara Simit (6 adet)

Sabah 5 çayı ile hızlıca kahvaltı hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İçi pamuk gibi, dışı çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır simit.

Tereyağlı Ankara simit tarifi için ılık su, şeker, tuz, sıvı yağ ve mayayı bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamurla yoğurun. Hamuru sertleşene kadar 10 dakika yoğuralım.

Çizilmeleri bitince streçleyip yarım saat mayalanmaya bırakalım.

Hamuru uzun bir rulo haline getirip silindir şekli verelim. 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp beze yapalım. Bezeleri bir tabağa koyun ve yağ veya zeytin ile fırçalayın. On dakika dinlenelim. Daha sonra her bezeyi tezgaha alıp kek tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.

Açtığımız hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yayalım.

Daha sonra her birini rulo şeklinde sarın. 10 dakika daha dinlendirelim. Her ruloyu iki yanından tutup biraz gererek bükelim. Öyleyse iki ucu birleştirelim. Hepsini aynı şekilde yapalım.

Bir tabağa susamı, tabağa pekmezi ve suyu koyun ve iyice karıştırın. Çorbam koyu olduğu için biraz daha su ekledim. Sizinki cıvıksa, bir litre su ekleyin. Hazırladığımız simitleri önce su ve pekmeze sonra susamlara batırıp bir tepsiye alalım.

Yarım saat mayalı simit yapalım.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

Tereyağlı Ankara simit servise hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın