Tereyağlı Mini Köfte – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. ☺ Belki şimdi vereceğim tarifi bilmeyenleriniz çoktur. Bu yüzden bugün sizlere miniball yağı olarak bildiğimiz tarifimi vermek istiyorum. Habersiz kalmayın.

O kadar lezzetli bir tarif ki mutlaka denemelisiniz. Eğlenceli günler için arkadaşlarınızla ya da önceden yapıp odaya atıp yağlayıp yiyebilirsiniz. Buzdolabında bekletmek tadının değişmesine engel olmaz. Kahvaltıya veya arkadaşlarla, hatta yalnız bile gideriz ve çay içeriz. Eminim sizler de merak etmişsinizdir. O halde hemen tarifimize geçelim 👇

Domuz yağı yapmak için önce bir bardak bulguru karıştırma kabına alalım ve 1/2 çay kaşığı irmik ekleyelim.

O halde iki bardak kaynar su ile ıslatalım. Üzerini bir bezle örtüp yumuşamasını bekleyin.

Daha sonra istenilen kıvama gelen çok ince bulgura bir tatlı kaşığı salça, yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyelim. Hadi biraz yoğurt alalım.

Biraz yoğurduktan sonra yumurtayı ve 3-4 kaşık unu ekleyip tekrar karıştırın.

Köftelerimiz biraz sert ise elimizi biraz ıslatarak kaşımaya devam edelim.

O halde köftelerimizi alalım. Minik hayvanları alıp elimizde yuvarlayalım.

Hayvanlar gidene kadar bunu yapmaya devam edelim.

Daha sonra küçük bir tencereye yeteri kadar su alın.

Köftelerimizi süzgeçten geçirelim veya direkt sıcak suyumuzun içine atalım.

Kaynatmayı bırakın ve et kuruyana kadar bekleyin.

Ardından zeytinyağını tavaya dökün. Sıcak zeytinyağına bir çay kaşığı kırmızı biber ekleyin ve karıştırın.

Kırmızı biber çok ısınmaya başlamadan etleri ilave edelim ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edelim.

Not: Et yemeklerinizi karıştırırken parçalanabileceğinden dikkatli olun. Hafifçe vurarak karıştırın.

Küçük et kızartma tarifimiz hazır. Umarım beğenirsin.

Deneyecek arkadaşlarımız için kolay diyorum.

Afiyet olsun.

İyi şanslar 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın