Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizi daha önce hiç görülmemiş pamuksu dokusuyla ağız sulandıran bir tırtıl çorbasıyla tanıştırmak istiyorum.
Çünkü 2 kişiyiz, ne yaparsam yapayım biraz yapmak zorundayım. Yemek yiyemiyoruz çünkü.
Daha fazlasına sahipseniz, malzemeleri ikiye katlayıp yapabilirsiniz.
Gelelim tarifeye.
Tırtıl Börek Tarifi için önce hamuru yoğurarak başlayalım. Sütü ısıtalım. Karıştırma kabına alalım.
İster sütlü ister su olsun hamuru yoğurduğunuzda ısıtıp ılık halde eklerseniz maya daha fazla tepki verir ve daha fazla kabarır. Aklında bulunsun.
Ardından suyu ekleyin. Margarini eritip ekleyelim. Yumurta beyazına şeker ve tuzu ekleyip mayayı da ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek zor olmayan bir hamur elde edin.
Unutmayalım ki ne tür un yaparsanız yapın, kabarmasını isterseniz, sert olmayan ve elinize yapışmayan bir hamur bulursanız, pişerken kabaran güzel meyveler bulabilirsiniz.
Yoğurulan hamur dinlenmeye bırakılır ve kurumaya bırakılır.
Hamuru bezelere ayıralım.
Bezelerden birini önce elimizle daha sonra ince ve uzun oklava ile açalım.
Dolgu malzemesi olarak beyaz peynir ve maydanozu kesip hazırladım. Dilerseniz patates vb. doğrayabilirsiniz. Çeşitli iç mekan öğelerini kullanabilirsiniz.
Hamurun bir köşesine çamur ekleyelim. İster bir kesici aletle ister bıçakla başka bir köşeye bu resimdeki gibi bir izlenim bırakalım.
Daha sonra peynir çamurunu koyduğumuz yerden başlayarak rulo şeklinde sarın. Onları ateşe dayanıklı fırın tepsisine veya tepsiye koyabilirim.
Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu da yumurta sarısını arttırır. Ayrıca topuzun parlak olmasını sağlar.
Çırpılmış yumurtayı bankaların üzerine yayın.
Üzerine kuru üzüm serpelim.
Dilerseniz sade de pişirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
5 dakika. Dinlenirken servis edebilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]