Toskana Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Söz verdiğim gibi vakit kaybetmeden MSA’da denediğimiz ikinci tarifleri paylaşıyorum. Trüf yağı kullandığımız Toskana salatasının eşsiz bir tadı vardı. Eğitime katılan tüm arkadaşlar gibi Kaptan Gabriele Sponza da bu yağı nereden bulabileceğimizi sordu.

Dünyanın en pahalı gurme ürünlerinden biri olan beyaz trüf aromalı zeytinyağının Türkiye’deki tek tedarikçisinin Koza Gıda olduğunu öğrendik. Elbette gurme dükkanlarında da bulabilirsiniz. Bütçeniz yeterliyse neden sipariş vermiyorsunuz? 🙂

Sonuçta, trüf mantarı veya trüf yağı kullanılmadan salatanız bu kadar lezzetli olur muydu? Balzamik sos, bal ve zeytinyağı sosu tek kelimeyle mükemmel…

Risotto Milanese tarifi ile yarın görüşmek üzere!!!

Toskana salatası

Toskana salatası tarifi malzemeleri

    250 gr Akdeniz sebzeleri 50 gr (4-5 adet) Haşlanmış taze fasulye 10 gr. Çekirdeksiz Siyah Zeytin 20 gr. Haşlanmış kuru fasulye (konserve olabilir) 2 adet hamsi 1 adet kırmızı soğan 50 ml. Balzamik sirke 10 gram bal 5 ince dilim parmesan peyniri 1 salatalık zeytinyağı 5 gram trüf yağı

Toskana salatası tarifi nasıl yapılır?

Yeşillikleri 1-2 bardak suda yıkayıp süzün. Kırmızı soğanı soyun ve ince doğrayın. Salatalıkların kabuklarını soymadan iki parçaya bölün ve dilimler halinde kesin. Hamsileri keskin bir bıçakla kesiyoruz. Derin bir kapta zeytinyağı, balzamik sirke, bal ve trüf yağını iyice karıştırın. Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıp salata tabağına alın. Üzerine parmesan peyniri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın