Tulum Peynirli Cevizli Buğday Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftaya lezzetli ve pratik bir salata tarifi ile başlamak istedim. Buğday salatası en sevdiğim bakliyat salatalarından biri ve bu kez son zamanlarda en sevdiğim peynirlerden biri olan Tulum Ceviz Peyniri ile denedim. Sonuç kesinlikle şaşırtıcıydı.

Tulum peynirinin yoğun tadını sevmiyorum o yüzden İzmir tulumu kullanabilirim ama şarküteriye gittiğimde hep cevizli tulum peyniri sipariş ederim.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Alternatif buğday salatası tarifi arayanlar diğer tarifime buradan ulaşabilirler.

Peynir yerine yoğurtla denemek istiyorum diyenler için buraya yoğurtlu buğday salatası tarifimi bırakıyorum 🙂

Aşk…

Peynirli, cevizli ve buğdaylı salata tarifi için malzemeler

    1 su bardağı buğday 200 gr tulum peyniri 2 adet közlenmiş kapya biber ½ su bardağı kıyılmış ceviz ½ avuç peynirin tuzuna göre gerekirse zeytinyağı fesleğen

Peynirli, cevizli ve buğdaylı tulum salatası tarifi nasıl yapılır?

Buğdayı bir gece önceden suya koyun. Sabah suyunu süzün, 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Buğdaylar kaynarken cevizleri iri bir bıçakla doğrayın. Tulum peynirini küçük küpler halinde kesin. Kapya biberi ve fesleğeni doğrayıp derin bir karıştırma kabına alın. Haşlanan buğdayı süzün ve biraz ısınmasını bekleyin. Buğdayı karıştırma kabına alın. Zeytinyağını ekleyin, karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın