Tulumba Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Çıtır çıtır ve bol şerbetli ev yapımı Tulumba şekerinize ne dersiniz? İşte bulamayacağınız o harika tarif. Hazırlanışı, profiterol hamuru yapmaya benzer, tek farkı hamurun fırında değil tavada pişmesi ve ardından şerbetin pişirilmesidir.

Tulumba yaparken aynı hamurdan elde edilen Hanımın Göbeği ve Kızın Parmaklarını da yaptım. Tarifleri de yapılışından resimlerle çok yakında (Örneğin sizi tatlı krizine sokmayayım değil mi :)).

Bu tarifi uygulayan arkadaşlar %100 lezzetli sonuç alacaklardır. Aşk…

tulumba şekeri

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    3 su bardağı su 100 gr. Tereyağı 2,5 su bardağı un 3 yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz

Bir içki için:

    4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı sıvı yağ

tulumba yapımı

Tulumba şekeri tarifi nasıl yapılır?

Bir içki için:

Tencereye şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz ve şerbet kıvamını alana kadar limon suyunu ilave edip ocaktan alıyoruz.

Fotoğraf 1-2 Çelik bir tencereye su ve tereyağını koyun ve su kaynamadan tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın.

Şekil 3-4 Elenmiş unu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyip tencereye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar (kısık ateşte 8-10 dakika) kavurun.

Tulumba 2’nin Yapılışı

Fotoğraf 5-6 Tavayı ocaktan alın, yayın ve tahta bir kaşıkla toplayın, hamurun pul pul dökülmeden soğumasını bekleyin. Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek kırın. İrmik ve pirinç ununu (veya nişastayı) ekleyip tahta kaşık veya mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Şekil 7-8 Hamur sertleştiğinde, tırtıllı kapaklı bir krema pompasıyla doldurun, şeritler halinde bastırın ve istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin.

Tulumba 3’ün Yapılışı

Fotoğraf 9-10 Doğradığınız tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en düşük ayara getirin, şekerleri ara sıra sallayarak yağda kızartın.

Fotoğraf 11-12 Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbete koyun ve 5-6 dakika şerbette bekletilen tatlıları servis tabağına alın.

Not: Her kızartmadan sonra yağı biraz soğutun aksi halde tulumba şekerlerinin içi iyi kızarmaz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın