Tüm ipuçları ile ayva reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Öncelikle videodaki sesim için kusura bakmayın daha uyanmadım ama sizi tarifsiz bırakmak istemedim. Mevsimin en güzel tariflerinden biri olan ayva ile yapabileceğiniz onlarca tarifim var, Mutfaksirlari.com’da ayva yazarak aratmanız yeterli. Daha önce ayva reçeli paylaşmıştım bu sefer reçel değil de ayva şekeri yemişsiniz hissi uyandıran ayva reçeli ile karşınızdayım.

Bu tarifte uzun süre kaynatmaya gerek yok, kaynatıyorum katılaşıyor veya dağılıyor ve tane şikayeti ortadan kalkıyor.

Her kilogramda 2 kavanoz reçel çıkıyor ve sıcakken döküp kapağını kapatınca kendiliğinden boşalıyor. Daha iyi kıvam ve renk için ayva çekirdeği eklemeyi unutmayın.

Reçel tadı ve dokusu ile rendelenmiş ayva reçeli tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kadar ayva söyledikten sonra ayva şekeri ve jöle tarifi linklerini de atlamamak olmaz.

Aşk…

Tüm ipuçları ile Ayva Reçeli tarifi malzemeleri

    1 kg ayva, 1 kg toz şeker, yarım limonun suyu, 1 su bardağı su, ayva çekirdeği

Tüm Püf Noktalarıyla Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Önce ayvayı yıkayın, soyun ve küp şeklinde doğrayın.
2. Küp şeklinde doğradığınız ayvaları kararmaması için suya alın.
4. Süzülmüş ayvaları düdüklü tencereye alıp 1 su bardağı su ilave edin ve bip sesinden sonra 10 dakika pişirin.
6. Yumuşayan ayvaya su dökmeden şeker ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
7. Ocağa alın ve ara sıra karıştırarak ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek kaynamaya başlayın.
8. 45-50 dakika koyulaşana kadar pişirin.
9. Ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin.
11. Bir kavanoz sıcak pişmiş reçel.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın