medyauzmani.com

Tuzda balık – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tuzlu balık instagram hesabımda paylaştığımdan beri sabırsızlıkla beklediğim bir tarif 🙂 Yapımının ne kadar kolay olduğunu videoyu izleyerek anlayabilirsiniz 🙂

Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Birincisi yumurta ile tuzu hamur kıvamına gelene kadar yoğurmak. Karışmayan bir alan varsa balığın üzerini düzgün bir şekilde kapatamazsınız.

Bir diğer önemli nokta da yumurtaların boyutu, eğer küçük yumurta kullanıyorsanız, daha büyük yumurta kullanıyorsanız daha az yumurta kullanmanız gerekebilir. Bu yüzden size verdiğim ortalama yumurta boyutunu takip edin.

Kullanacağınız tuz bildiğimiz 750 gram sofra tuzudur. Her market ve bakkalda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Balıkları doldurmadan önce daima kontrol edin, yıkayın ve kurutun. Farklı tatlar katmak için farklı otlar da kullanabilirsiniz.

Üzüm yaprağı burada önemli bir hile, nemli olduğu için salamura asma yaprağı kullanıyoruz ve tuzla balık arasında kalıyor ve balığın fazla tuz çekmemesini sağlıyor. Ben büyük boy somon kullandım ama siz dilediğiniz iri somonu kullanabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Sonuç kesinlikle mükemmel. En kısa zamanda video olarak servis ettiğim patatesleri sizlerle paylaşacağım.

Aşk…

Tuzlu balık tarifi için malzemeler

    1,5 kilo tuz (2 paket 750 gram) 5 orta boy yumurta 1 somon 10-15 salamura asma yaprağı Yarım limon 1 yemek kaşığı tereyağı 4-5 dal taze kekik 2-3 diş sarımsak

Tuzlu tarifte balık nasıl yapılır?

Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın, üzerine tuz ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız tuzlu harçtan bir miktar alıp balığın uzunlamasına yayın. (Yarım santim kalınlığında olmalı) Borcama yaydığınız tuzlu harcı kapatacak kadar asma yaprağı koyun. Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları asma yapraklarının üzerine yerleştirin. Balığın içine taze kekik, limon dilimleri, sarımsak ve tereyağını koyun. Balıkları üzüm yapraklarıyla kaplayın. Balıkların üzerini kalan tuzlu harçla boşluk kalmayacak şekilde kapatın. 250 derece fırında 40 dakika pişirin. Sertleşmiş tuz bulamacını bir bıçakla kırın (dikkatli olun, sıcaktır). Üzerine tuz ve üzüm yapraklarını serpiştirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın