Tuzlu kraker bence evde yenebilecek yegane atıştırmalıklardan biri. Mümkün olduğunda, onları hazırlarım ve bir haftaya kadar hava geçirmez bir kapta saklarım. Genellikle o zamandan çok önce biter, ama her neyse 🙂
Bu tuzlu kurabiye tarifi, uzun zamandır güncellemek istediğim bir tarifti. Bu şans Nehir uyurken yoğurup pişirmiş. Eski tarife bir alternatif tereyağıdır. Artık ne istersen pişirebilirsin 🙂
Buraya çok pratik ve lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifi bırakıyorum.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 1 poşet kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı sirke 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı 4 yemek kaşığı yoğurt (3/4 su bardağı) 1 yumurta + 1 yumurta sarısı (bir yumurtanın sarısına sürün) 3 su bardağı un Çörek otu sativa
Tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kaba önce iki su bardağı unu koyun, elinizle ortasını açın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt, tuz ve 1 yumurtayı ekleyin. Tuz, sirke ve karbonatı ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan unu ekleyin ve yumuşak bir doku elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve isteğe göre susam serpilir. 180 derecelik fırında 13-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]