Merhabalar bugün sizlerle yemeklerinize lezzet katacak sağlıklı tereyağının yapılışını paylaşmak istiyorum.
Basit bir yağ olan ghee’yi evde de yapabilirsiniz.
İlk olarak terryağı kalın tabanlı bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak eritelim.
Kaynamaya başladığında, ısıyı azaltın. Karıştırmaya devam edelim.
Kabarcıklar oluşmaya başlayınca süzgeç yardımıyla (ben çay kullandım) baloncukları alalım.
Kabarcık yoksa tuz ekleyip biraz karıştırıp ocakta bekletin.
Sıvı yağımızı ince bir bez veya orta sıcaklığa yakın bir tülbent yardımıyla kalan tortuyu süzerek bir cam kavanoza dökelim.
Soğuduktan sonra şişenin kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın. Buzdolabında 5-6 ay bozulmadan saklanabilir.
Yemeklerinize enfes lezzet katan uçucu yağlarınız hazır.
Sağlık ve mutluluk dolu nice günler dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]