Ünlü İtalyan focaccia ekmeği

Ünlü İtalyan ekmekli pasta tarifi için malzemeler

ön fermantasyon için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su

hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı hafif ılık su
  • bizim mayamız

yukarı;

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • sipariş etmek için karabiber
  • 5-6 adet çeri domates
  • Bir avuç dilimlenmiş zeytin
  • Yarım mor soğan
  • 1 yeşil biber

Yukarıdaki tüm malzemeleri kendi zevkinize göre kullanabilirsiniz. Ben zeytin, biberiye ve kekik kullandım.

Meşhur İtalyan ekmekli turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle mayayı hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıp ılık bir ortamda 15 dakika mayalandırın.
  2. Daha sonra hamur için derin bir kaba 4 su bardağı un, tuz, su ve on adet mayayı ekleyin, iyice yoğurun, örtün ve bir saat bekletin.
  3. Pişireceğiniz harcı tezgaha alın ve üzerine biraz zeytinyağı serpin.
  4. Daha sonra bir saat mayalanan hamuru alıp borçlarıma ve ellerime dağıtalım.
  5. Daha sonra elimize biraz sıvı yağ alıp hamuru yoğuruyoruz. En eğlenceli kısım burası bence parmaktan sonra damak zevkinize uygun malzemeleri koyun.
  6. Domates gibi büyük malzemeleri, pişince hamurdan ayrılmasınlar diye hamurun içine iyice batırın.
  7. 10 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  8. Bu arada fırınımızı 190 derecede sabit tutmanızı rica ederiz.
  9. Ekşi mayanın üzerine biraz zeytinyağı döküp fırına verelim ve iyice kızarana kadar pişirelim.
  10. Pişen ekmeği dilimler halinde kesin ve servis tabağına alın. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimlerle ünlü İtalyan ekmek pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • Focaccia
  • hamur işleri
  • İtalyan
  • Tanınmış
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Lahmacun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın