Kiraz Reçeli tarifi için,
Kirazların saplarını ayıklayıp güzelce yıkıyoruz (kirazların saplarını atmıyoruz aşağıda anlatacağım)
Yıkadıktan sonra tohumları ve yabancı otları zarar vermeden ayıklıyoruz (resimde gösterdim)
Doğranmış kirazları bir tencereye alıp şekerimizi atıyoruz (bu arada bir tane yiyoruz. Şekerimizi damak zevkine göre değiştiriyoruz)
Su koyup kaynamaya başlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz indirip suyunu çekmesini bekliyoruz.
Kıvam alınca limon suyunu döküyoruz, 5 dakika sonra ocağı kapatıyoruz, sıcak kavanozları koyuyoruz, beyaz kapağı sıkıca kapatıyoruz, ters çeviriyoruz, 5-6 saat bekletiyoruz, ayarlıyoruz, koyuyoruz. buzdolabında veya güneş görmeyen serin bir yerde saklayın ve açmadan bir yıl saklayın.
Not: Kiraz sapları yeşilken taze yani taze çekilmiştir. Yeşil sapları yıkayıp, kağıt üzerinde kurutuyoruz, cam kavanoza koyuyoruz, adını ve tarihini koyuyoruz, kullanmadıklarımızı bir yıl sonra atıyoruz, çok faydalı bir şey. Susuzluğu giderirler, böbreklere fayda sağlarlar, kanı temizlerler ve idrar söktürücüdürler, kolesterolü düşürmeye yardımcı olurlar. Çay hazırlamak için büyük bir bardak kaynar su, 20 kiraz sapı 5 dakika kaynatılır ve tedavi için içilir.
Kiraz Reçeli hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]