Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurmanın yanında yapılabilecek en lezzetli ve pratik tatlılardan biri de vişneli ekmek tatlısıdır.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 10 dilim kızarmış ekmek, 5 yemek kaşığı tereyağı (75 gr), 750 gr kiraz, 4 su bardağı toz şeker (680 gr), carte d’or vanilyalı dondurma
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi nasıl yapılır?
Tost ekmeğinin kenarlarını hafifçe kesin ve hafifçe bırakarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Ekmekler ısınınca iki tarafını da yağlayıp tekrar tepsiye dizin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp toz şeker ve 1 su bardağı su ile bir tencereye alın. 5 dakika kaynatın, ardından ocaktan alın. Sıcakken vişneyi ekmeğin üzerine yayın. Fırını 170°C’de önceden ısıtın. Ekmeği suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bir kaşık yardımıyla servis tabağına aktarın ve soğumaya bırakın. Carte d’or vanilyalı dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]