Merhaba sevgili arkadaşım,
Vol-au-vent olarak bilinen Volovan, 15-20 cm çapında milföy hamurundan yapılan, yoğun soslarla servis edilen ve istenilen malzemelerle doldurulan bir hamur işidir.
Genellikle küçük kare milföy hamurlarının kesilip pişirilmesiyle yapılır. Ton balığı, mantar salatası gibi soğuk servis edilebilen harçla doldurularak servis edilir. Bu hafta bahsettiğim diğer milföy tarifleri gibi kolay bir tarifi var.
İhtiyacınız olan şey resimdeki gibi 2 boyutlu bir hamur kesme kalıbı, eğer bu tarz bir kesiciniz veya kurabiye kalıbınız yoksa su bardağı ve çay bardağı kullanabilirsiniz.
Kestiğinizde artan milföy hamurunu bu tarifteki milföy çubuklarını da yaparak değerlendirebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Volovan (Peynir) Tarifi İçin Malzemeler
- 24 kare milföy hamuru 1 yumurta sarısı
Dolgu için:
- Beyaz peynir, isteğe bağlı krem peynir labne maydanoz peyniri
Volovan (peynirli) tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurlarından bir su bardağı su ile veya aynı büyüklükte bir hamur kalıbı ile 12 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan 12 yufkayı da aynı şekilde su bardağı su ile kesin ve ortasını daha küçük bir kalıp veya çay bardağı ile kesin. Fırın tepsisine aldığınız milföylerin tabanlarına yumurta sarısı sürün ve kesilen üst kısımlarını üzerlerine yerleştirin. Milföy hamurlarını önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen milföy hamurunu ocaktan alın. Beyaz peyniri rendeleyin, kıyılmış maydanoza krem peyniri ekleyin ve ezin. Sıkma torbası yardımıyla milföy kaselerine sıkın ve arzuya göre maydanozla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]