Yağlı Mantı Tarifi (Kayseri İli)

Kayseri yöresinin muhteşem yağlı mantı tarifi için;

Öncelikle kıyma için soğan dolabını tuz ve baharatlarla karıştırıp hazırlayın.

Ilık süt, instant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı un ile karıştırın. Hamur ele yapışmayan pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Hamuru orta sıcaklıkta 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.

Bir bardak çay ile hamurun yarısını hamurun üzerine bastırın, eti bu tarafa koyun, diğer hamuru üzerine kapatın, tekrar bardakla kesin ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz kare şeklinde de kesebilirsiniz.

Bir tavada domates sosunu hazırlayın.

Yoğurt ve sarımsağı hazırladıktan sonra bir tabağa alın ve önce mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından sosu ve salçayı dökerek servis yapın.

Kayseri Bölgesi Yağlı Mantı hazır.

Deneyenler afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın