Merhaba sevgili arkadaşım,
Gün çok yorucuydu. Dördüncü çekim gününün sonunda vücut, evdeki tariflerle kahvaltıda ne kadar pratik şeyler yapabilirim demeye başladı.
Ramazan ayında hepimizin severek yediği o nefis gözlemelerle pratik olduğu kadar lezzetli de bir tarif hazırladım.
Bu tarifi sıcacık pide ile yapabileceğiniz gibi evde bayat ekmek veya pide ekmeği derecelendirmek için de kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey önceden ısıtılmış fırında etler pişerken üzerine biraz su serperek ıslattığınız pideyi ısıtmak.
Eklenen acı sos ve tereyağı ile mükemmel bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kazeb Iskandar tarifi malzemeleri (Pita Ramazan’dan)
Et turşusu için:
- ½ orta boy soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber
Domates sosu hazırlamak için:
- 3 adet orta boy domates 1 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı su
Servis için:
- Yeşil biberli yoğurt 1 adet 4 eşit parçaya bölünmüş domates, salatalık turşusu, 1 yemek kaşığı tereyağı
Yalancı İskender tarifi (Beta Ramazan’dan) nasıl yapılır?
Bonfile şeritler halinde kesin ve kasap inceltin. Resimdeki gibi kesip derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyin ve suyunu elinizle sıkın. Soğan suyunu zeytinyağı ile birlikte ete ekleyin. Tuz ve öğütülmüş karabiber ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp iki saat buzdolabında bekletin. Sosu hazırlamak için biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve sarımsaklarla birlikte ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun, blenderdan geçirin ve püre haline getirin. Tereyağını sos tavasına alın. Biber ve sarımsağı ekleyip kavurun. Domates püresini ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ve defne yaprağını ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Pişen sosu ocaktan alıp defne yaprağını çıkarın. Servis için domates, biber ve salatalık turşusunu dilimler halinde kesin. Ramazan ekmeği küp şeklinde kesilir ve servis tabaklarına paylaştırılır. Eti marinattan çıkarıp yağsız tavada (varsa ızgara tepsisi) pişirin. Sosu ekmeğin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine pişen etleri paylaştırın ve garnitürü ekleyin. Sıcak yoğurt ve tereyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]