medyauzmani.com

Yanardağ Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Daha önce yaptığım kakaolu pandispanyayı hepiniz bilirsiniz. Bu pandispanyayı youtube kanalımda yayınladıktan sonra nasıl pastaya dönüştüğü çok garipti. Sizlerle paylaşmak için en kısa sürede üzerinde çalışmaya başladım. Bir aksilik olmazsa bugün ve yarın volkan keki videolu tarifini hem bloğuma hem de youtube kanalıma ekleyeceğim.

Pandispanya yapmaya maalesef vaktim yok ama bu pastayı yapmak istiyorum diyenler hazır kakaolu pandispanya da kullanabilirler. Marketten alacağınız iki katlı pandispanya işinizi görecektir. Pandispanyayı kendim yapıp taze kullandığım için ıslatma ihtiyacı duymadım. Hazır pandispanya kullananlar kurumaması için biraz süt veya kahve ile ıslatabilirler.

Dekorasyon için de bu sezon bolca bulunan narı kullanmayı tercih ettim. Pastaya güzel bir tazelik kattığını düşünüyorum. Dilerseniz hazır meyve sosları da kullanabilirsiniz ama taze meyve kadar iyi olduklarını düşünmüyorum.

Volkanik pastanın içine muz koymayı tercih ettim çünkü evde alternatif olarak sevdiğiniz başka meyveleri de deneyebilirsiniz. Dilerseniz çilek de güzel olabilir.

Uyuyakalırsam sevgililer günü öncesi güzel bir pastacı kreması tarifini videolu olarak paylaşmaya çalışacağım.

Tarifin video açıklaması:

Not: Çikolatalı pandispanya tarifimi deneyip bunu yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem pandispanyayı 3 kata bölüp orta katı başka bir şey için kullanmaları. Pandispanya yüksek olduğu için volkan kekin çok kalın olmasına neden olur.

Bu tür trüfleri orta kattan hazırlayabilirsiniz 🙂

Aşk!

Not: Videoyu en kısa zamanda kanalıma ekleyeceğim…

Volkan Kek Tarifi Malzemeler

içindekiler:

    1 paket yulaflı kurabiye 1 paket krem ​​şanti (kutudan çıkanlardan 1 paket) 1 su bardağı soğuk süt ½ muz (istenirse artırılabilir) 2-3 yemek kaşığı damla çikolata

dekorasyon için:

    Nar taneleri ile çikolata sosu

Volkanik kek tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kapta bir paket krem ​​şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın. Damla çikolataları muz dilimleri ile şantiyeye ekleyerek karıştırın. Ufalanmış yulaflı kurabiyeleri çırpılmış kremaya ekleyin, bir kaşıkla karıştırın ve bir kenara koyun. Pandispanyanın altını bıçak yardımıyla 8 eşit üçgene bölün ve kenara alın. Kek tabanını servis edeceğiniz tabağa aktarın. Ortasına tüm kurabiye kremasını koyun. Pandispanyanın kenarlarında bir parmak boşluk bırakarak kremaya yarım daire şekli verin. 8 parçaya böldüğüm pandispanyanın üzerine üçgenleri sivri tarafları yukarı gelecek şekilde kremanın üzerine dizin. (Ben biraz ayrı dursun diye 7 adet düzenledim.) Çıkarttığım nar tanelerini pastanın kremasının çıkacağı yerlere serpiştirin. Pandispanya dilimlerinin üzerine çikolata sos ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın