Yaprak Galeta – Leziz Yemeklerim

Çıtır çıtır yaprak galeta yapıyoruz

Bir kabın içine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su, 1/2 çay bardağı susam, 1tatlı kaşığı susam, tuz ilave edip karıştırıyoruz

Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz

Fırın pişirme kağıdını tezgaha alıp üzerine hazırlanan hamuru alıyoruz

Hamurun tekrar üzerine fırın pişirme kağıdını koyup merdaneyle tepsi boyutunda açıyoruz ve tepsiye alıyoruz

Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, kare parçalar halinde kesip üzerine çekirdek içi koyuyoruz

180 C kızarana kadar pişiriyoruz

Yaprak galeta hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın