Yaprak Kurabiye Tarifi – Leziz Yemeklerim

Görüntüsüyle lezzetiyle çok güzel bir kurabiye yapıyoruz

Bir kabın içine oda sıcaklığına gelmiş margarini alıyoruz

Üzerine sıvıyağ, toz şeker, yumurtayı alıp iyice karıştırıyoruz

Azar azar un ilavesiyle birlikte kabartma tozu ve vanilya katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz

Hamurun bir parçasına 1,5 tatlı kaşığı kakao ilave edip yoguruyoruz

Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonrasında avuç içinde inceltiyoruz

Bir kakaolu bir sade hamuru uçlarından birleştirerek yaprak şekli veriyoruz

Bir kaseye toz şeker alıyoruz

Kurabiyenin bir tarafını toz şekere bulayıp bıçakla ince çizikler atıyoruz

Fırın pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz

180 C önceden ısıtılmış fırında hafif renk değişene kadar pişiriyoruz

Tepside soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapıyoruz

Yaprak kurabiye hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın