medyauzmani.com

Yapraklı Ekşi Pirinç – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar,

Bugün size bağdan üzüm yapraklarından yapılan bir pilav tarifi vereceğim. Bu nedenle üzüm ağacının taze yapraklarını toplayalım. Yapraklar biraz yaşlandığında sarmaşık gibi görünür. Bu pirinci daha büyük sebzelerle yaparsanız bu tadı alamazsınız. Yapraklar gençken toplanmalıdır. Yaprağın küçük bir yaprağı pilav haline getirilir. Daha hafif versiyon biraz ekşidir. Bu yüzden pilava ayrı bir tat ve lezzet katarlar.

Yapraklı bulgur pilavı tarifinden toplanan sebzelerin kötü kısımlarından kurtulalım. Çim falan varsa temizleyip güzel bir banyo yapalım. Yaprakların büyük kısımlarını bıçak yardımıyla keselim ve küçültelim.

Ardından tavaya zeytinyağını ekleyin. İçine soğanları ekleyelim, ocağın altını açıp iyice kurulayalım.

Bir karıştırma kabına bir yaprak alın. 1 diş yeşil sarımsağı serpin ve ekleyin. Hem soğan hem de sarımsak bu pirincin içine giriyor ve ikisi de güzel görünüyor.

Yaprağına 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, tuz ve karabiber ekleyin. Son olarak yeteri kadar bulguru ekleyip elimizle iyice yoğuralım. Bu pilav hiç pirinç değil. Görünüşü bulgurdur.

Rendelenmiş bulgur ve sebzeler ile salçayı birleştirelim.

O halde sebze karışımını soğan soyucuya ekleyelim. Birkaç kez karıştıralım.

Yeterince sıcak su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra pişirelim. Pirinç kuru ise pilavımız pişmiş demektir.

Tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika. Pişene kadar dinlendirip en sevdiğimiz turşu ve ayranla servis edebilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın