Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
Karıştırma kabımıza ılık su, maya ve tuzu alalım.
5 su bardağı unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayalım.
Unun kalanını azar azar ekleyelim ele yapışan yumuşak bir hamur alıp üzerini kapatalım. Yaklaşık bir saat demlenmesine izin verin.
Pişerken üzerini hazırlayalım.
Kıyma hariç tüm malzemeleri robota çekelim. Domateslerin kabuklarını soyup bu şekilde çektim.
Ardından tüm malzemeleri, kıymayı ve baharatları karıştırıp su ve yağı ekleyelim.
İyice karıştıralım ki yaysın.
Hamurumuzu tekrar kaldırıp havalandıralım, küçük bezeler yapalım, masa örtüsünün ortasına koyalım, tezgaha un serpilmiş bezeleri açalım, açtığımız tüm hamurların üzerine kaşıkla iç çamurumuzu yayalım.
Daha sonra orta ateşte yağsız bir tavaya alıp kapağını kapatıp 7-8 dakika pişirelim ve pişen lahmacunun iç kısmına değecek şekilde üst üste koyalım. Sıcak ve yumuşacıklar, soğanı ve maydanozu doğrayıp servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Bu tariften 15 adet lahmacun çıktı, kalan hamuru buzluk poşetine koyuyorum sonra peynirli pide veya lavaş ekmeği yapıp deneyeceğim.
Başvuru yapanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]