Yayla Çorbası (Artık Pirinçten) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pratik, lezzetli ve ekonomik tariflerimize bugün bir yenisini ekliyoruz 🙂

Aslında annelerimizin kendilerinden önce hazırladığı bir tarif. Yetenekli ve profesyonel hanımlar mutfakta yetişen her şeyden yararlanmanın bir yolunu buluyor.

Mesela pirinç… Pilavı değerlendirmek için aklıma gelen ilk üç yöntemi sizlerle paylaşmak istedim. Önce pilav salatası, ardından biraz uğraştıran ama parmak yemenizi sağlayan uğur böceği köftesi ve son olarak da yayla çorbası 🙂

Yayla çorbasının en önemli özelliği yoğurt sosunun eklenmesidir ve bu, yeni başlayanlar bir yana, bazen beyleri korkutur.

Yemek yapmaya ilk başladığımda baharat yüklü tarifler yapmaktan kaçındım, sonra birkaç püf nokta izleyerek kesintisiz baharat yapmayı başardım.

İyi bir yemek hazırlarken öncelikle yumurtanın beyazını kullanmamaya dikkat edin, sadece sarısı yeterli olacaktır. Bir diğer önemli nokta ise yoğurdu ve yumurtayı güzelce çırptıktan sonra bulaşık suyunu ekleyerek ısısını yükseltmek buna alışmak ya da ısıtmak da denir. Son önemli nokta ise tuz ilavesi, baharatlı yemeğinizi ocaktan almadan önce tuz eklerseniz dağılma ihtimalini büyük ölçüde azaltmış olursunuz.

Diğer bir tatlandırıcı madde ise et suyudur, damak tadınıza göre istediğiniz baharatlarla çorbayı hazırlayabilir ve tariflerinizde kullanabilirsiniz. Tarifimi ve nasıl saklayacağınızı burada bulabilirsiniz.

Aşk…

Hadaba çorbası tarifi malzemeleri (artık pirinçten)

    1 su bardağı pirinçten 2 parmak eksik (az veya çok olabilir) 1 su bardağı et suyu 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 su bardağı yoğurttan 2 parmak eksik 1 tuz 1 yumurta sarısı

Yayla çorbası tarifi (fazla pirinçten) nasıl yapılır?

Bir tencereye su ve et suyunu koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin. Yumurta sarılarını ve sütü bir kapta güzelce çırpın. Kaynayan çorba suyundan iki yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Baharatları yavaş yavaş çorbaya ekleyerek çorbayı karıştırmaya devam edin. Çorba pişerken nane ve kırmızı biberi ekleyin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın