Yayla Çorbası Nasıl Yapılır (Adım Adım Talimatlar)

Yayla Mevsimi Çorbası Tarifi, Evde Yayla Mevsimi Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce pirinci iyice yıkamamız gerekiyor. Bu nedenle bir veya iki kez yıkadığımız pirinci ılık suda en az 10 dakika beklettikten sonra süzüp suyunu süzüp bir tencereye koyalım.

Suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

Ara ara karıştırmayı unutmayın yoksa pirinç tencerenin dibine yapışabilir.

Pirinç kabarıp patladığında pişmiş demektir, pişerken çok fazla su çekmiş olacaktır.

Şimdi pişen pilavın lezzetlerini hazırlamaya başlayabiliriz bunun için derin bir kaba yoğurt, un ve yumurtayı ekleyip topaklanma kalmayana kadar karıştıralım.

Daha sonra bir elinizle baharatların üzerine sıcak su dökerek diğer elimizle baharatları hızlandıralım ve baharatları bu şekilde hazırlayalım.Bu sırada pişen pirincin üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyip karıştıralım. sıcak baharatları pirince ekleyin.

Diğer elimizle hızlıca karıştıralım (baharatları çorbada kırılmasın diye önceden ısıtıyoruz ve baharatların içindeki yumurta aniden sıcak su ile temas ettiğinde çorbada pişmesin.

Bir şeyler ters giderse, daha önce yapılmalıdır, böylece pişmiş pirinç ve diğer şeyler zarar görmez.

Bu yüzden çorbaya soğuk su döküyoruz ki ısı oranı doğru olsun)

Sosu döktükten sonra çorbayı iyice karıştırın ve bir kenara koyun.

Kaynamaya başlayınca çorbamızı yapalım.

Sosu için yağı küçük bir tavaya veya cezveye alıp kısık ateşte kaynayana kadar ocakta kaynatıp eriyince yağı sallayarak karıştıralım, sonra kuru çekirdeklerini koyalım. içine tavayı sallayarak tekrar karıştırın ve hazırlanan sosu çorbaya dökün, damak zevkinize göre tuz ekleyin ve iyice karıştırın.

Gerekirse bu aşamada tekrar su ekleyip sosu bir kez kaynatıp sosu ocaktan alabilirsiniz.

Bu tür yoğurt, süt ve yumurta ile yapacağınız çorbalara mutlaka tuz eklemelisiniz aksi halde çorba kesilebilir.

Ayrıca ikinci detay da güzelce hazırladığınız çorbanın kapağını tam kapatmamanız gerektiği, çorbanın kapağını kapatırsanız daha fazla krema görünümü ve kesik görüneceğidir.

Bu nedenle tencerenin kapağını tamamen kapatmayın.

Çorbayı hazır sıcak servis edebilir, denemek isteyenler için önceden afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın