Yayla çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 17 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 35 Dakika Çorbası, Anne Çorbası, Sade Çorba, Sade Çorba, Çorba Yapılışı, Pratik Çorba, Pratik Çorba Tarifi, Un Çorbası, Un, Yayla Çorbası, Yayla Çorbası Tarifi, Yoğurt , Çorba Yoğurt, çorbalar
14 4.14 5 1
Bir ara severek içtiğim bir çorbaydı sonra yaklaşık iki sene ağzıma sürmedim çocukluğumuzda annem yoğurt çorbası derdi 🙂
Bu tarif hasta olsam bile reddedemeyeceğim yiyeceklerden biri, pişirirken biraz haşlanmış bakliyat ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
Et suyu veya tavuk suyu ile de hazırlayabilirsiniz. Çorbanın yapılışı ile ilgili tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yayla çorbası tarifi için malzemeler
- 4 yemek kaşığı pirinç (yarım çay bardağı) 1 su bardağı et suyu 5-6 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı 1 yumurta sarısı 1 su bardağı kuru naneli yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tuz Zeytinyağı
Yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?
Pirinci tencereye alıp üzerine su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Un, yumurta sarısı ve bir su bardağı sütü derin bir kapta çırpın. Kaynayan çorbadan iki kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırarak ısıtın ve tekrar çorbaya ekleyin. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp naneyi ekleyin ve kavurun. Çorbaya kavrulmuş nane ekleyin. Tekrar kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]