Yayla Çorbası (yumurtasız)

Yayla Çorbası Tarifi Malzemeler (yumurtasız)

  • 6 yemek kaşığı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Yayla Çorbası tarifi (yumurtasız) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci 5 su bardağı soğuk suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Yoğurt, un ve tuzu bir kapta iyice karıştırın ve tenceredeki sudan 5-6 yemek kaşığı suyu alın ve çorba ile bitene kadar sosa ekleyin.
  3. Çorbayı karıştırırken yavaş yavaş sosu tencereye ilave edin.
  4. Kaynayan çorbanın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. 25-30 dakika kaynayan çorbamızın altını kapattıktan sonra sıvı yağı ve naneyi küçük bir tavaya alıp ateşte eritip kaselere doldurduğumuz çorbaya ilave ediyoruz ya da ilave ediyoruz. İstersek tencerede çorbaya, kışa merhaba deyin 😊 Afiyet olsun.

Resimli yayla çorbası (yumurtasız) tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • plato
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • Yumurta

sonraki haber:

Kavrulmuş sarımsaklı kabak çorbası (grip çorbası)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın