Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazanın üçüncü günü bitti, 3-5 gün sonra gördüğünüz gibi bayram geldi. Günlerden Pazar olmasına rağmen işlerim halloldu ve yemek tarifleri almak için alışveriş merkezlerini dolaştık.
AVM’ler dünyanın sonu gibiydi. Sıcak ve kalabalık deyince eve zar zor geldik. Başka şeylere odaklanmam gerektiğinden, yiyecekleri olabildiğince pratik tutmaya karar verdim ve en iyi pratik yaz tarzının bu olacağı aklıma geldi.
Bu arada ben pek beğenmedim, uzun yıllar çalıştığım firmada çokça göründüğünden ve bol yeşil fasulye içerdiğinden olabilir. Ben pek sevmediğim ve iki kişi olduğumuz için ben bu yemeği küçük porsiyonlarda yapıyorum ama siz iki katına çıkarıp 4-5 kişilik de yapabilirsiniz.
Çok doğramak gibi görünse de tüm malzemeler çiğ olduğu için kolay bir yemek.
Bu yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çok fazla karıştırmamak, kabak ve patates çok çabuk piştikleri için karıştırırken ezilebilirler.
Bir diğer püf nokta ise bu tarifte en son pişirilecek sebze fasulyedir, fasulye pişirilirse tüm sebzeler pişmiş olur.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yaz dolması tarifi malzemeleri
- 6-7 adet yeşil fasulye 1 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy kabak 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy patates 3-4 adet yeşil biber 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su Zeytinyağı (yaklaşık bir çay bardağının dörtte biri)
Yaz çeşitleri tarifi nasıl yapılır?
Önce tüm sebzeleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Yeşil fasulyeleri ayıklayın ve iri doğrayın, aynısını biber için de yapın. Çeşitli patlıcanları soyun ve büyük küpler halinde kesin. Kabağın sapını ve ucunu kesin ve patlıcanla aynı büyüklükte doğrayın. Patatesleri ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri tencereye koyun. Salça, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri bir kapta karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]