Yazlık Kabak Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Okulda yoğun bir hafta sonu geçirdim. Öyle ki dün akşam eve geldiğimde ayakta durmaktan ayaklarım, hamur yoğurmaktan ellerim şişmişti. Bugün iş nedeniyle ihmal ettiğim ev işlerine başladığımda akşamın nasıl geçtiğini anlamadım.

Vaktiniz ve eğlenceniz yoksa, canınız markete bile gitmek istemiyorsa. Sıcaktan bunaldıysanız ve ne yiyeceğinizi bile bilmiyorsanız, kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.

Üstelik bu buzdolabı için başvurmanız gereken tek yer buzdolabı. En sevdiğiniz mevsim sebzelerini soteleyerek hem dikkatinizi dağıtan hem de neşelendiren basit yemekler hazırlayabilirsiniz.

Son olarak makarnanızın üzerine beyaz peynir serpip karpuz ya da karpuzla servis ederseniz tadına doyum olmaz 🙂

Aşk…

Yazlık Kabak Makarna Tarifi Malzemeler

    2 orta boy kabak 2 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber ¼ orta boy dereotu ve maydanoz, isteğe bağlı 1 su bardağı taze bezelye

    Bir paket makarna 2 litre tuz içerir.

Yazlık kabak makarna tarifi nasıl yapılır?

Soğanı doğra. Sarımsağı ince ince doğrayın. Kabağı ve julienne’i soymadan (ince dilimler halinde kesin) mümkün olduğu kadar ince yıkayın. Biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Zeytinyağını eklediğiniz tavaya soğanı ve zeytinyağını koyup üzerine biraz tuz ekleyip hafif pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Şeffaflaşmaya başlayan soğanlara biberleri ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Bezelyeyi biberlere ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Taze bezelye ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin. Biraz tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Makarnayı bol suda 8-10 dakika haşlayın. (paket üzerindeki süreye dikkat edin) Süzülmüş makarnayı kabak sosu ve ince doğranmış sebzelerle karıştırarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın