Yer Mantarı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bayram için mini çikolatalar dışında trüf mantarı yaptım ve çikolata paketlerimi yarısı çikolata yarısı trüfle doldurdum. Eşimle gittiğimiz tüm akraba ve dostlarımıza şirin paketler içinde el yapımı çikolatalar götürdük.

Peki nedir bu travesti?

Yer mantarı aslında bir mantar türüdür, genellikle siyah ve topaklıdır, ancak beyaz yer mantarı da bulunur. Amerika ve Avrupa’da çok popüler ve fiyatı çok pahalı. Bu tatlı küçük toplara yer mantarı denmesinin nedeni, görsel olarak yer mantarlarına benzemeleridir. Ana malzemeleri çikolata ve krema olup, hamuru oluşturan diğer malzemeler tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Trüf hamurunu yaparken bir gün önceden kalan kek (ve kek, turta ve kurabiye) kullanabilirsiniz. herkes için sevgi!

Trüf tarifi malzemeleri

200 gr kuvertür çikolata (ben süt kullandım)
200 gram çiğ krema (küçük paket)
1 kek (çikolata parçaları veya meyve ile)

kaplamak için:

Küçük bir kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
Ceviz
fıstık fileto
badem filetosu

Trüf tarifi nasıl yapılır?

Kremayı orta boy bir tencereye alın, kaynamasını bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar çırpın, eriyince ocaktan alın.
Derin bir kapta keki elinizle ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı üzerine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini sıkıca kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın (elinizde yuvarladığınızda daha sıcak ve bulması daha kolay olacaktır) ve her birini dövülmüş badem, antep fıstığı ve fındığa batırın. Trüf yapraklarında servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın