Yerel Mahluta Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Mahluta’nın Geleneksel Çorba Tarifi için mercimek, pirinç ve bulguru güzelce yıkayıp tencereye koyalım.

Havucu soyup tencereye koyalım en son üzerine su ekleyip içi yumuşayana kadar pişirelim.

Blender ile çok fazla ezmeden birkaç kez çekelim.

İçeriğinin biraz dişlek olması yeterli.

Bu sırada fasulyeler haşlanırken suyun üzerinde kabarcıklar oluşuyor ve bunları bir kaşıkla çıkarabilirsiniz.

Yemek için soğanı doğrayın

Tereyağını küçük bir tavada eritelim ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım.

Domates salçasını dökelim ve birkaç dakika pişirelim.

Çorbaya ekledikten sonra karıştıralım.

Ev yapımı Mahluta Çorbanızın sıcak ve buharlı tadını çıkarabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın