medyauzmani.com

Yeşil Kabaklı Kek – En Sevdiğim Yemek

O kadar güzel ve harika bir kek ki, tadına bakanın vazgeçemeyeceği. Ayrıca diğer ekmeklerden farklı ve daha serin 😉 Büyük küçük küçük herkese balkabağı sevmeyen herkese vermek için çünkü balkabağının tadını yediklerinde hissetmiyorlar.

Bu sebzelerin vitamin içeriğinden de yararlanabilirsiniz. Kekinizin içinde sebze de var diyebilirsiniz inanın kimse bilmeyecek ☺ lafı daha fazla uzatmadan tarife geçelim!

Yeşil Kabaklı Kek Tarifi,

Tüm malzemeler ılık bir sıcaklıkta olmalı, kabakları rendenin ince tarafı ile kutuya koyun ve bir kenara koyun.

Süt ve tereyağını ısıtalım, üzerine çikolatayı ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım, çikolatayı kullanıma hazırlayalım ve son olarak tüm kuru malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.

Fırını 180 ° C’de açıp pişiriyoruz.

Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.

Üzerine sıvı yağ ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kuru malzemeleri 3-4 kez ekleyip çırpalım (bu sefer hamur çok güzel bir kıvam alıyor panik yapmayın), köpüren kabakları tüm suyuyla ekleyip son kez güzelce çırpalım ( sıradan kekleri çırpmaktan biraz daha koyu hamur, doğru yoldasın, sorun değil). 😉☺)

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve hava kabarcıklarının çıkması için birkaç kez sertçe vurun ve ilk 30 dakika önceden ısıtılmış fırına verin. Fırın kapağını açmadan pişirelim.

Daha sonra kürdan testinden geçen keki çıkarmadan fırının ağzı açık şekilde fırını ısınmaya bırakalım.

Daha sonra dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.

Yeşil Kabak Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın